Dag 16

Dag 16 Meyrieux les Etangs-St Donat dur L’herbasse 63km

IMG_1821Onrustige nacht met regen maar toch goed geslapen. Alles opgeruimd en toen begon de regen. Binnen in de speel/verblijfruimte ontbeten en klaar gemaakt voor de dag. Jasjes toch maar aan en wachten op de droogte. Jippie de regen stopt en we gaan op pad. Via Chatonnay 8% 1500 ( dat viel mee maar oeps ik heb nu al pap in de benen) dan 9% 600 hijg krak puf, nog meer pap in de benen maar ik kom boven, richting lieudieu, de rustplaats van god, of werkplaats van god, nog een 10% en dan nog een staartje pfff. Ineens staan we boven Arzay en dalen we af.

IMG_1822De lucht betrekt en het begint te spetteren. Even schuilen in een bushokje, goeie keus, en dan de vlakte over richting Faramans. Mooie grijze luchten, met van die laaghangende bewolkingslierten. En in de verte van die donderende onheilspellende onweersgeluiden. We vliegen door naar Thodure, waar ons de volgende 8 km lange klim wacht. Daar toch maar even stoppen voor een religieuze picknick rustiek. Oftewel eten uit de tas bij de kerk. Broodjes, appel, Isostar, we nemen even de tijd om het lijf op te laden voor de volgende klim. Er komt nog stel dappere groene route gangers langs die we bon route wensen, en dan moeten ook wij weer aan de bak.

Daar gaan we. Het blijft nog droog, het eerste stuk valt tegen, mijn benen protesteren heftig, maar ergens pak ik toch een ritme. Dan rijden we het champ de tir op, en Stefan vraagt of het hier gevaarlijk is. Tsja hoe leg je dat nu weer uit. Weer klimmen door het grauwe, natte bos. Wat een verschil met de zinderende hitte van gisteren. Ook deze komen we goed door, langzaam komt La grande serre u zicht, nog even 5% 800 eruit persen en we zijn boven in het dorp. Een café, we rijden er langs, druppels, twijfel, een winkel ook daar rijden we langs, een flits een knal, nog meer druppels, de afdaling is ingezet. Voor ons meer flitsen en gedonder onzeker, maar we razen naar beneden. En dan breekt de hel echt los. Met bakken komt het uit de hemel. We stoppen en schuilen onder de dakrand van een boerderij. Dikke, dikke druppels kletteren op straat. Flits boem knal. We wachten…

IMG_1824Dan lijkt het iets op te klaren en stappen we weer op de fiets, we zijn al zeiknat, 0p naar Hauterives, met in ons achterhoofd, als we daar zijn snel ergens naar binnen. Klitter, kletter klater, het blijft doorgaan met regenen. En at last, daar een supermarkt en doorweekt snel naar binnen, voor warmte, maar……hoe dom, er staat geen verwarming aan maar een airco, hoezo koud. Bibberend trekken we de nodige broodjes uit het schap, he de zon schijnt en snel naar buiten. Regenpakken uit maar warme kleding aan.

Het laatste stuk door naar St Donat. Pfff wat een weer, weer regen. We rakenw at onzeker over de camping en zetten (geheel tegen ons doen) de tom tom aan, typen de locatie van de camping in, en die stuurt ons door de regen weer een berg op. Zweet, zweet, regen, regen, “bestemming bereikt” go…(**(^*&$*%()- welke fuc*&%*&$& bestemming. Op goed gevoel weer naar beneden naar de D weg, en daar naar links en welnu daar is de camping op nog geen 200 meter waar we stonden. En wij ons mooi laten foppen.

Op de camping ons dagelijkse stukje gras betaald, en hup ……weer met bakken uit de lucht. En ineens een idee, er staan daar van die huurtenten. Misschien is er nog eentje te huur, en ja hoor, jippie geen graszwembad maar een tent. Wat een goede keuze. Naar de huurtent alles uithangen en douchen, pff daar knappen we van op. Op het gasje koken en weer bijtrekken. Een goed idee…..die tent morgen de Drome in, daar schijnt het warm te zijn, geloof ik, heb ik horen zeggen.

Live verslag regenbui St Donat

 

 

Deel deze informatie: