Dag 23

Dag 23 Pioch Badet-Arles 39km

De weersvoorspelling was harde (mistral) wind van 2300 uur uit noordelijke richting. En die was er. Flapperende tenten, ruisende rietgrassen, klepperende boombladeren, kortom een fijne onrustige mistralnacht. Toch wel goed geslapen, wel vreemd dat ik elke nacht rond 0100 ontzettend moet schijten, nou in ieder geval loopt de boel goed door. 0630 wakker opgestaan, douchen en de boel inpakken. Wind, wind, wind. Stefan erbij, ontbijten, waar is nou toch mijn zakmes. Zal wel in de kooktas zitten. Komt wel goed.

0815 vertrekken we met de kop in de wind, 15, 14 , 13 km per uur. Volle bak de wind van voren, maar wel gekozen voor de rode D-weg met fietsstrook om lekker op te schieten. Na het noordelijke richting buigt de weg meer oostelijk en zijn er boompjes en bomen. Hee we draaien weer in plaats van duwen, 17, 18, 19, 20 km per uur, lekker soepel draaien. Oeps boompjes weg, waaaaaiiii,,ik hou amper mijn stuur. Toch maken we redelijk voortgang, en zie daar we ineens 14 km verderop bij de afslag met gele D-weg. We beslissen de rode weg te blijven volgen. Wind, wind wind, waai,waai, wel bomen, en dan zijn toch ook de bomen op. Onverbiddelijk blaast de mistral snoeihard op de open vlakte van de Camargue, klein verzetje en maar draaien, 13, 14 km per uur, daar is het museum van de Camargue, nog 11 km naar Arles.

Ik kijk nog eens op de kaart, straks kunnen we met gemak de route weer oppakken.

Ineens is de fietsstrook op en zijn we naast de wind ook aan hardrijders overgeleverd.

Een vrachtauto rijd langs, wow, wat een zuiging, we waaien bijna van de weg af. Nog een, en nog een, dit is verminderd leuk, ik hou Stefan uit de wind en in de gaten in mijn spiegeltje. En daar is 4 km voor Arles de afslag naar de route.

IMG_1906We stoppen en overleggen, en besluiten de groene route weer te pakken. De Gps heeft nog even kuren maar we zitten snel op de goede weg. Over de brug de stad in. Oeps eruit druk, stop and go verkeer. Daar is het fietspad, snel erop, door trappen heel rustig, Clemenceau, Lucas, Victor Hugo, en dan route de crau. De camping is snel gevonden, een plek snel aangewezen.

We ploffen neer, eten (kut mijn zakmes is toch weg gretverdrie), tent omhoog, douchen en trekken plan voor de middag, wassen, nog iets eten (samen een plat du jour(lekker)), en dan naar het centre commercial voor de intermarche en de decatlon.

Snel gevonden, en jaja ook de decathlon, nieuwe fleece, afritsbroek voor Stefan en een opinel zakmes. Intermarche, ontbijt spullen, en wat te drinken en weer terug.

Zwembad, hangen, kijken naar de kaart van de stad, Stefan even gamen, en Facebook bijwerken, wat een leuke reacties allemaal.

Eten, en nog even naar het camping restaurant, biertje, colaatje, lekker typen, en dan erin.

Overpeinzingen.

Tsja wat te zeggen, we hebben het toch maar mooi gehaald, maar dit staartje is een beetje vreemd. Het begin was echt gericht op de prestatie, die nu voelt als heel normaal, en al dit hangen is meer lastig en een soort van tijd doden. Vooral gisteren was echt een soort domper. We konden onze draai niet vinden. Morgen cultuur in Arles, ik ben benieuwd. Ik heb er ook wel zin in , maar voel mee ook erg bezwaard om geld uit te geven. Steeds weer 10 euro voor 2 biertjes en 2 cola op een avond is best duur, maar goed. Ik zie wel. Heb zin in morgen, maar nog meer in naar huis gaan. Mijn hoofd is ook al bezig met fietsen klaar maken voor de terugreis en hoe die dagtocht moet. Ik ben niet zo goed in zo een terugreisdag die pas in de avond begint. Voor een volgende keer is 3 weken echt wel genoeg of meer evenwicht in de rustdagen. Zeker de eerste dagen was veel. Maar goed al doende leert men..

Hoofdstuk van Stefan

Naar Arles liep gesmeerd! Tenminste, zonder al deze wind. My god, de mistral recht in de neus! Das nie goe. We besluiten de D 570 een tijdje te volgen. Na ongeveer 20km pakken we de route weer. Ervoor bijna omver geblazen door een mega vrachtwagen en daarna een regen van steentjes. Op de route, de bryton deed bezerk. Hij lijden ons eerst onnodig door de polder en terug. Uiteindelijk in Arles gekomen. Op naar de berg der verwarring. Deze keer heeft hij mij niet te pakken. De camping zelf was een beetje eh… RRRRAAAAARRR! We vinden een gezellig plekje en slaan ons kamp op. Dan naar het centre commercial. Zakmes scoren, rondkijken in de intersport en wat voor het ontbijt in de intermarche. Na het eten (couscous, lekker) naar de bar, drinken wat en typen we ons verhaal. Morgen cultureel uitstapje door Arles heen. Dan Avignon en dan thuis. Yipie!

Tot mogge! Stefan 😉

 

Deel deze informatie: