Dag 24

Rustdag Arles

Om 0800 werden we pas wakker dat is pas fijn. Wel druk in het douchegebouw. Rustig aan ontbeten en daarna op de fiets naar het centrum voor onze culturele dag. Bij aankomst eerst maar eens gaan zitten en een koffie besteld, en besproken hoe we de dag gaan indelen.

IMG_1909We beginnen bij het Romeinse theater, en daar blijkt dat Stefan gratis is, dat je voor 9 euro een pas kunt nemen voor 4 sites en een museum, en dat het Romeinse dag is, wat betekend diverse live voorstellingen van mime, Romeinse spelen en gladiatoren gevechten. Dat is dan wel leuk, en Stefan ziet het helemaal zitten.

IMG_1910Na het theater, de mime voorstelling, en de Grieks Romeinse spelen, gaan we naar het amfitheater. Toren in. Alle verdiepingen op en af, Romeinen opsnuiven en paardenpoep, want het is ook paarden happening.

Volgende stop is de thermen van Constatijn. Bummer dicht wegens lunch, dus Tsjaa dan zit er niets anders op dan ook maar zelf te gaan lunchen. We namen plat du jour, bij het restaurant langs het pad langs de Rhône waar wij ook gelopen hebben met de fietsen toen de Gps even kuren had.

Eerst nog naar museum reattu voor een expositie nuage , over wolken als inspiratie, boeiend, en, vreemd nu zijn de thermen ook open, Hmmm lopen eigenlijk door het Hephaeston, de hete lucht verdieping, verder Tsja niet zo beeldend.

IMG_1924Vervolgens zoeken we ons een ongeluk naar de cryptohuppeldepup. Beetje kansloos, dus eerst maar naar de gladiatoren, heel verhaal in het Frans waar ik niet echt helemaal geen verhaal aan kan vastknopen. Uiteindelijk gaan ze elkaar best wel ruig te lijf, en is de show voorbij. Nog een poging naar de cryptodinges, en ja nu vinden we ze wel. Het is de gewelfde ruimte onder het oude forum. Zeker lekker koel. Om 1530 is de culturele koek echt op. We kopen nog een kadootje voor Hélène en Alex, en gaan terug naar de camping.

IMG_1932En daar zien we de fietsen staan van Yvonne en Michael. Leuk. We kletsen bij komen erachter dat, we zo een beetje achter elkaar aan hebben gefietst. Zij gaan morgen naar Marseille, wij terug naar Avignon. We besluiten uit eten te gaan, en na een heerlijke gezellige maaltijd liggen we 2200 uur in bed. Ik slaap onrustig, het is heet en benauwd…

Hoofdstuk van Stefan

Veel cultuur. That’s for sure. Lekker 8 uur op, file in het douche gebouw, en naar Arles toe. Eerst een mime, dan een mini olympics. Vervolgens, het amfitheater. Mijn hemel wat een ding. Ze zeggen dat het rond is, maar het is eigenlijk ovaal. Doet er niet toe, naar de termen. Gesloten wegens lunch… Dangatang! Dan maar een plat de jour moment. Jezus, wat veel was dat. Dan de termen… Sip. Door naar de cryptoblablabla. Eerst niet gezien. Ik dacht “They do not exist.” Dan maar de gladiatoren. Dat was awesome. Toch nog de crypto gedaan. Kort grotje.

Weer op de camping zien we bekende fietsen en ze zijn zowaar van Yvonne en Michael! Leuk, babbel babbel, ha ha ha, pets pats, weer een mug. We gaan samen uit eten op mam z’n kosten en dan sleepy time! Morgen de laatste loodjes. Yahoo!

Tot morgen dan maar! Stefan 😉

 

Deel deze informatie: