Dag 25

Dag 25 Arles-Avignon 44km

IMG_19340630 wordt ik wakker, de plicht roept weer, fietsen geblazen, ik pak de boel in. Stefan wordt om 0700 wakker met de mededeling dat hij door de hamer is geraakt. Hij gaat naar de douche maar komt even verschoven na 5 minuten weer terug, ze maken de douche schoon. Ik stel voor, nu aankleden, opruimen en ontbijten en dan straks douchen voor vertrek. Geen probleem zegt hij ik douche wel in avignon maar dan moet ik rekening houden met uitval verschijnselen. Hahaha. We pakken de boel snel in, en rijden naar voren om uit de muggenellende te ontbijten. Daar zijn ook Michael en Yvonne, we wisselen nog wat grappen uit en dan scheiden onze weg zich. Zij naar het station en wij naar Avignon. We zitten meteen op de goede route, richting Crau, we rijden nog even over de drukke weg langs het aquaduct, en dan naar links, en ineens de ochtend stilte.

Een flets zonnetje, lange schaduwen, sjirpende cyclades, dennenlucht, heerlijk we rijden weer. De dag is nog jong en fris. De route mooi, loopt ietsje op, en zometeen de laatste 3% 1600 een lekker lopend rustig Bergje op. Kijk Hier voor de rit over de heuvel

IMG_1937De oudheidkundige plaatsen laten we voor wat ze zijn, ook de molen van Baudet laten we rechts liggen, en zo racen we bergaf Fiontvieille in, doorfietsen maar naar St. Etienne du gres, en dan naar Malliane, even een koffie stop. Lekker, maar nog geen bakker. Door naar Graveson, hmmmm toch wel flinke trek, hè een flappentap en een bakker. Appelflappen, pain o chocolat, croissant, even tanken, en weer door, Rognonas, de brug over de Durance.

IMG_1941IMG_1942En dan rechtdoor de stad in, weer zo een joepie moment. De route door de stad is een eitje, en voor we het weten staan we op de camping. Victorie de fietserette in Frankrijk zit er op. Tent omhoog, douchen, en naar de le Clercq voor de boodschappen, biefstuk, rösti, sla. Wat brood en fris en terug,v ia de games workshop winkel. Ook die vinden we snel dankzij wat help van de gw winkel in Amersfoort en de TomTom. Kado voor Stefan en bummer de white dwarf helaas in het Frans. Nog even rondgehangen en weer terug. Het is heeeeet. Benauwd. We drinken wat bij het terras, terug naar de tent, proberen wat te relaxen, te heet, gaan douchen, lekkkurrrh, en dan koken. Lekker eten, afwassen opruimen en nog een keer terras. Biertje, colaatje, koffietje en typen. Ik voel wel stom dat ik niet op de camping zit waar de bus vandaan vertrekt maar op een andere. Maar goed, het is ook prima. Een beetje op tijd eten, en dan rond 2030 bij de opstapplek en alles in orde maken is ook OK.

Hoofdstuk van Stefan

IMG_1943Dit voelde eigenlijk als de dag supreme. We vertrokken om 0830 of zo. De eerste km’s waren piece of cake. Maar we kwamen aan bij het punt van verwarring. We maakten bijna een cirkel. Dus route oppakken en richting Avignon. We gingen Avignon binnen door een oude poort. Voor mij the gate of heaven. Over de brug en daar was de camping al! Yeehaa! Recupereer tijd! Lekkere douches daar. Later denken aan thuis. Even naar de leclercq voorde ALLERlaatste boodschappen. Rösti rondjes met biefstuk en salade. Tijdens het eten maken, een kat komt ons voor een tijdje joinen. Na het eten ZELF nota benen afgewassen. Nu naar het cafe en typen. Morgen naar huis! Holadijee.

Tot morgen op de terugreis! Stefan 😉

Ps, ook nog een scout squad met snipers gescoord. Dat word doden maar!

 

Deel deze informatie: