Dag 5

Dag 5 Konz-Volstroff 82km

IMG_1702        Ik wordt wakker en denk ik blijf liggen, ik wil rust niet weer op die fiets, weer alles afbreken, maar goed ik raap mezelf bij elkaar en begin het afbreek ritueel. We gaan op weg. De dag begint met een foutrijding. Geluid aan een fiets en dan gewoon de afslag op 50 meter van de camping missen. Bummer. Snel hersteld en om 0840 zaten we lang en breed op de route met vandaag tegenwind, langs de moezel. Ergens voel ik ineens hoe bijzonder het is om dit te doen met Stefan en dat ik dit nooit met mijn vader heb gedaan. Tranen komen en ik mis hem. Stefan zegt ” er is in ieder geval iemand trots en die zit daarboven. Verder is het een gemoedelijke tocht waarin we ruim voorliepen op de planning. We fietsen langs een traag stromende rivier door weinig opzienbarende Duitse plaatsjes, en rond. 1145 uur zijn we 42 km verder bij Grens alwaar we een stevige hap naar binnen schuiven. Dat Duitse brood is toch wel super!!! Dan verder naar Cattenom waar de Eifelroute stopt en we aansluiten op de IMG_1703hoofdroute. De wind houdt maar aan en dan wordt fietsen ook weer duwen, en daar krijgt Stefan toch even een dipje van. Ook met de klimmetjes in het vooruitzicht maak ik me enigszins zorgen. Maar goed bij Cattenom gerust, de gegiste pannenkoeken helaas moeten weggooien, en weer verder.

De eerste IMG_1708klim 4% 1km valt mee en verstouwen we goed, helaas laat mijn kleinste blad het afweten en moet ik op de macht sleurend het laatste stuk naar boven. Tweede klim 6% 700 m geeft meer uitdaging maar ook die halen we, op naar Distroff voor wat voedsel. Maar helaas daar is de buurtsuper dicht, wel IMG_1707
haken er twee Nederlanders aan, maar dat zorgt ook voor druk. Zij gaan gelukkig verder op d
route waar wij naar Volstroff naar de
camping gaan met behulp van de TomTom, en zie daar om 1400 uur zijn we er. Toppie, toppie.

Wel moe maar minder uitgepierd dan gisteren. Tent omhoog Bryton aan de lader Gretverrr vergeten stekker van de lader mee te nemen. Douchen, eetmoment, naar het barretje lopen, frisje drinken, en weer terug slenteren en ik ben moe. Ik ga even liggen pffff ogen dicht en even uit. Daarna spierpijn!!!! Mezelf gemasseerd en ingesmeerd en dan knap ik op. We eten een tweede keer pasta en tortellini, en ik bak pannenkoeken. Stefan helpt en doet alle afwas, ik reorganiseer de spullen en herstel mijn haperende voorderailleur. En wordt traag en IMG_1717moe. We proberen te skypen met Helene maar dat loopt op niks uit wel even bellen, dikke tranen bij Stefan, hij mist alles en iedereen, en ziet op tegen de dag van morgen. Misschien wel 90 km heuvel op heuvel af, en weer vroeg op. Het wordt hem even teveel. Dat is helemaal ok. Ik kijk nog een keer op de kaart en zie ook een 60km en 70km optie. Dat geeft lucht, kunnen we de dag erna nog zo een dag doen en dan een super korte met veel rust. Ik ben blij al zoveel voorwerk gedaan te hebben. Ik ben benieuwd of we kunnen slapen met de rockband op de achtergrond.

Gevoelens:

Moe, en gebrek aan rust. Vader missen, trots over de reis, pfff. Dat is heftig al die heuvels, voel me sterker worden ook tussen de oren. Het lijf is minder stram. Heb te doen met Stefan, moet oppassen voor mijn fietscommando. Ik voel ook een beetje uit kwa hart.. Erg doelgericht. Eens kijken hoe ik het kan ombuigen naar een meer ontspannen avontuur.

Hoofdstuk van Stefan

IMG_1713Berg op, berg af, berg op, berg af, ik word er duizelig van! Af en toe kooi uitzicht oven korenvelden en bergen… Anyway, de laatste 2 klimmetjes waren best pittig. De 1ste was 1400 m omhoog met 4%, de 2de was 700 m met 9%. Eens op de camping… Rust! Douchen, zwemmen, eten, en Chillen. Maar eenmaal als de avond begint schieten de emoties naar mijn kop! Veel tranen en emotie. Wow, nog nooit zo hevig emoties gevoeld. Begin thuis te missen. Hoe dan ook, nu naar bed en morgen weer, ja ALWEER in de benen.

Tot morgen! Stefan 😉

 

Deel deze informatie: