dag 9

Dag 9 Darnay – Port Sur Saone 60km

Vandaag de 8e etappe van 60 km. Gisteravond was ik behoorlijk gebroken. Ook nu tijdens het typen heb ik met name last van slaapogen. Ik slaap heel licht, meer rusten dan slapen, wordt veel wakker, en rust niet echt helemaal uit. Ben vaak om 0630 wakker en dan sta ik alvast op om een voorsprong te hebben net inpakken en opruimen.

IMG_1738 Vandaag hadden we een snelle en goede start. Al vlot fietsten we tegen de angstgegner van de dag op 3% 3500 kijk hier voor een clipje. Die hebben toch met gemak weten te verstouwen. Eigenlijk ging het erg voorspoedig allemaal en om 1220 stonden we op de Camping in port sur Saône. Vandaag veel vergezichten en korenvelden, lekkere lange afdalingen en relaxte klimmetjes. Weinig wind, kortom prima fietsweer. Terwijl wij op de camping zitten beginnen we ook de hitte meer en meer te voelen. Toch een prima besluit om vroeger op te staan en voor de hitte uit te rijden, en op tijd op de plaats van bestemming te zijn.

IMG_1742Na het vaste ritueel en logistiek op zoek naar de supermarkt. Die wordt vrij snel gevonden. Daar ingrediënten gekocht voor bamisoep en nog wat tussen door voer. Ik ben toch wel erg gericht op voldoende eten hebben. Dat zou heel wat schelen als ik niet zoveel eten mee zou sleuren. We gaan maar eens opeten wat we bij ons hebben dat scheelt als het echt omhoog gaat wel heel wat. Teveel gekookt uiteindelijk, maar Goed het was wel lekker. Nog even naar het café voor de camping een biertje en orangina en de route doornemen. Daar lopen we tegen twee bekenden op Die we voor darnay op de heuvel inhaalden. Even lekker gekletst en waarschijnlijk komen we elkaar tegen in la tour de meix, want ook daar hebben zij een stop gepland. We zien wel.

Gevoelens.

Het is en leuk maar ook vreemd om zo lang zonder Alex en Hélène te zijn. Ik mis het gezamenlijke, het voelt zo uit elkaar. Ik voel nog steeds weinig behalve dat ik erg gefocusseerd bezig ben met het zo slim en prettig mogelijk uitfietsen van de route.

Een vraag aan mezelf. Moet ik Stefan niet veel meer zijn eigen spullen laten doen? Dat zou betekenen alles nog meer nalopen, later weg, etc, dan komt het plan in gevaar. Wat is wijsheid, vasthouden aan het plan of toch leermomenten met voor zijn eigen spullen gaan zorgen incalculeren. Ook mijn idee om hem de financiën te laten doen komt niet uit de verf. Misschien een idee om het tweede deel van de route hieraan wat meer tijd te spenderen. Ik ben fysiek moe, ik snak naar meer slaap, en een beter bed.

Hoofdstuk van Stefan

Tja… Ik heb geen idee wat voor naam ik deze etappe moet geven. We roetsjte aan een stuk door. Bergje op, Bergje af. Af een toe een ferme klim, maar dan dender je wel steeds naar beneden. Op de camping ga ik ff mijn gang. Gewoon, hangen, tent inrichten en zo. Bamisoep was lekker, maar veel. Liet me denken aan Konz, met z’n mega schnitzels. Ach ja, morgen naar Marnay, 66,5 km. Lekker. Wel nog 3% 6000! Fiks… Soort van

Tot morgen! Stefan 😉

 

Deel deze informatie: