Route 2011: Schiermonnikoog here we come!

In 2011 een nieuwe poging om naar Schiermonnikoog te gaan. Mij was nog steeds niet duidelijk waarom Schiermonnikoog. Maar daarover later meer. In ieder geval vertrokken we vol goede moed langs knooppunten en LF routes. Hierbij gebruik makend van de geweldige fietsrouteplanner van de fietsersbond. de route hebben we verdeeld in de volgende etappes:

Etappe 1 Amersfoort-Camping Landgoed Molecaten (Hattem)

IMG_0806IMG_0807IMG_0810
Langs het veluwe meer niet echt inspirerend, bij aankomt regen, en snijden met het nieuwe zakmes in mijn duin…GRRRRR

 

 

Etappe 2 Camping Landgoed Molecaten-Natuurvriendenhu
is Havelte

IMG_0818IMG_0817IMG_0815IMG_0816
Met een echte hand bediende veer bij zwolle, Mooie route over de dijk naar Havelte, maar wel veel regen. Uiteindelijk konden we de camping niet echt vinden, maar wel het natuurvrienden huis die nog een 2 persoonskamer hadden en een grote keuken waar we konden koken. Wat een uitkomst. Helaas was ook het rechter bevestigingsoog van mijn bagagedrager afgebroken. Gelukkig geven tie raps de uitkomst.

Etappe 3 Natuurvrienden huis Havelte-Stadscamping Groningen

Super route over de Drentse heide en moeras velden> vooral het dwingelder veld is een geweldig mooi natuurgebied. De Drentse fiets vierdaagse gaf de nodige tegenliggers. Appelscha met appeltaart, pesse met kip uit een grilligst, en daarna het beruchte “never use hand desinfectant to wipe your sore cycling ass” Ik wis niet dat ik zo hard kon gillen in het bos. En daarna eindeloos nog door naar groningen. Ook daar weer laf in een trekkershut geslapen en de tent,die nog steeds zeiknat was, lekker te drogen gehangen. En ons tegoed gedaan aan friet met biefstuk in het camping restaurant. Stefan geniet met vollen teugen.

Etappe 4 Stadscamping Groningen-Lauwersoog-Schiermonnikoog camping Seedune

laatste etappe naar de boot en Schiermonnikoog. Met heel veel wind!!!!

Etappe 5 Schiermonnikoog Camping Seedune-Lauwersoog-Winsum (station)

Deel deze informatie: