Route 2013:De Groene Weg naar de Middellandse Zee

de Groene weg naar de Middellandse Zee.

Na onze tocht in 2011 besloot Stefan dat hij wel eens naar de middellandse zee wilde fietsen. Moest dat dan volgend jaar, nee over 2 jaar leek hem het wel goed mogelijk. Zo gezegd zo gedaan. 2012 stond in het teken van een nieuwe fiets, en trainen voor de route in 2013. Als voorbereiding hebben voor en na de winter wekelijks een rondje Baarn (36km) gefietst en zijn een paar keer naar familie getrappeld. Ook hebben we in  herfst en mei vakantie een rondje rond de rivieren gemaakt. Ook Alex trappelde vrolijk mee.

Daarna hebben we onze route gepland en hebben we gekozen voor de Eifel-variant van de groene weg naar de middellandse zee.

groene-weg-middellandse-zee-fietsenDe groene route naar de middelandse zee is 1300 km lange fietsroute die voor het grootste deel leidt over secundaire wegen van uitstekende kwaliteit: vrijwel geheel geasfalteerd. Daarbij bereikt men slechts enkele malen een hoogte van 600 meter. Het is mogelijk te fietsen van Nederland via België, Luxemburg (of via Duitsland door de Eiffel) en Oost-Frankrijk naar de Middellandse Zee en daarbij druk verkeer en grote steden te mijden. Deze weg is af te leggen zonder gebruik te maken van de hoge passen van Vogezen, Jura en Alpen. De nadruk valt op de ongekende stilte van de natuur en het bijna ontbreken van snelverkeer op de uitgekozen wegen en in de dorpen. De route bestaat uit twee delen. Het noordelijke deel vanaf Roermond door de Eiffel tot Marnay in de Vogezen. Het tweede deel vanaf Marnay door de uitlopers van de Jura en tot de Middellandse Zee.

De route is beschreven in twee boekjes en is ongeveer 1300 kilometer lang. Het plan was oorspronkelijk om ook de mont ventoux nog op te fietsen.

de-groene-weg-naar-de-middellandse-zee-1-fietsroute-1250

de-groene-weg-naar-de-middellandse-zee-2-fietsen-door-frankrijk-1251

 

 

 

 

Onze planning is te zien in de Groene Route 6 opties Blad1 bestand

Deel deze informatie: