Dag 1

Dag 1 Weert-Melick 27 km

IMG_1662Vandaag echt begonnen. Eerst met de trein van Amersfoort naar weert. Voorspoedige reis. Met 1 bummer. Zelf niet ingecheckt. Conducteur matst ons. Eindhoven eruit snel inchecken en dan wachten op de trein naar Weert. Trein in en daar op het fietsenplekje gepraat met een man uit Heerlen die net zijn nieuwe snel fiets in Utrecht had gehaald. Babbel, babbel, ik mis bijna station Weert. We lanceren ons uit de trein en zijn blij dat we eindelijk kunnen gaan trappen..

De bryton erop ( ja hij doet het echt!) water halen bij de Bloemenwinkel en fietsen maar. De rijksweg naar Roermond vandaag 27 km trappen no problem.. En inderdaad 1,5 uur en veerpont later zijn we in Melick. Cool hoe Stefan nu steeds van te voren bij elke afslag roept waarheen. de slavendrijver.

Een hartelijke ontvangst en plons in het zwembad, een BBQ met pasta en Stefan die honderduit babbelt met Stijn. Alsof ze elkaar elke dag zien.. Fijn om zo even bij familie aan te komen en te verblijven. Met Steef de route voorbereid en dan kunnen we er morgen 90 km tegenaan. Dat gaat lukken.

En dan bummer 2. Vergeten uit te checken Γé¼&)://’ gelukkig is Lies zo lief me even langs het station te brengen. Pfff dat scheelt. Nu naar bed. Morgen een lange dag op het zadel.

Gevoelens: ik ben blij dat we onderweg zijn. Ik blij dat we een eerste stuk gefietst hebben. Ik ben wel een beetje angstig voor de zwaarte van de bepakking. En ik zie op tegen het tweede stuk Eifel. Nu met de treinoptie, die we ook echt gaan doe zie ik er meer gat in.. Ik zie er naar uit km morgen echt te beginnen en vind het ook spannend.

 

Deel deze informatie: