Dag 20

Dag 19 Suze la Rousse-Graveson 78km

IMG_1879Onrustige nacht net veel wind. Vroeg wakker geschrokken, huh we moeten weer op pad, lamlendig trek ik mijn lijf overeind, en kruip uit de tent. O man ik ben dit ook Helemaal zat! Douchen, spullen sorteren en inpakken, Stefan wakker, douchen, en optuigen. Naar het barretje brood halen en naar binnen proppen, even tijd nemen, en hup daar gaan we weer. Kleine ochtendgymnastiek en dan richting Rochegude, daar weer wat ochtendgymnastiek, 9% de benen zijn wakker en dan door naar Orange. We wilden de triomfboog nog fotograferen vandaag maar helaas mislukt. We rijden door op de route, nog even een route barreetje (weg versperring) en door naar Cardrerousse en Rouquemaure. IMG_1880Leuke dorpjes met jeux de boul mensen en van die plataanboom lanen. We rijden lekker door, op weg naar Avignon. En dan een sms van onze route genoten Sue en Toon, of we al in de buurt van Avignon zijn. Bijna, nog even Ile de barthelasse, dan staan we Sur le pont d’avignon. Foto moment, nectarine moment en dan glorieus de stad in fietsen door de poort in de stadsmuur, een echt wow moment. En dan vlak na de poort rent Toon op ons af. Wat leuk. We doen een bakkie, kletsen wat, maken stoere foto’s en dan weer in de benen. Ze fietsen even met ons mee richting Graveson. Zij gaan vandaag naar Arles. Leuk om Avignon in te fietsen wetend dat we nog 1,5 dag straks hebben om de stad te verkennen.
IMG_1882De route wordt even beetje vaag, de kaart en de Gps verschillen nogal van elkaar. Maar we komen toch goed de stad uit. Hiphop nog 12 km en dan zijn we er. De zon schroeit ik ben blij dat we dadelijk ermee stoppen. We vinden de camping vrij snel, met hulp van Toon. We nemen afscheid voor de ingang en wij beginnen ons ritueel. Leuke kleine en rustige camping met zwembad. Ik douche en ga naar het zwembad waar ik acuut in slaap val in een ligstoel. Stefan zie ik ook in geen velden of wegen. Ik schrik wakker en ga even checken. Ook hij heeft een Total blackout in de tent. Hij zit stuk en is gewoon gaan slapen. Heel verstandig. We gaan samen wat drinken, doen wat Facebook en nemen een plons. Dan terug naar de tent voor het eten maken. Pasta met chemische saus en linzen. Dan weer een afgiet Flots, afwassen en klaar. Morgen naar Pioch Badet en de dan zijn we er. Wel nog een flinke rit trappelen in de hitte van de zon. Toch maar petje op morgen. Ik heb er zin in..

Hoofdstuk van Stefan

IMG_1884De dag liep gesmeerd! We roetsjte naar sinaasappel (orange) en namen daar een rust… Op het riool, poewie, wat stinkt dat! Dan door naar Avignon. Echt prachtige rotsen daar! In Avignon gaan we door een poort en komen we toon en sue tegen! Leuk, stoppen, bakkie, kletsen, foto’s en door! Door het doolhof van de minotaurus naar Graveson. Op de camping doen we ons aankomst ritueel. Nadat ik klaar was met de binnentent dacht ik… “Ik fa effe liggen”. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ga liggen en val acuut in slaap. Een paar uur (of minuten, ik heb geen idee!) word ik wakker en heb een houten kop. Conclusie… SPLASH! Het zwembad in en uit. Dan eten. Weer pasta! De wokkels komen me de neus uit. Anyhow, afwassen, naar de bar en typen. Morgen de 1na laatste etappe voor ons einddoel! Zie er naar uit.

Truste! Stefan 😉

 

Deel deze informatie: